Unlock Your Potential with Premium Supplements from SupplementenDirect

Dit is wat je moet weten over vitamine B! • SUPS

In de wereld van voeding en vitamines zijn weinig voedingsstoffen zo essentieel en veelzijdig als de B-vitamines. Deze in water oplosbare vitamines worden vaak de ‘bouwstenen van het leven’ genoemd en spelen een zeer belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties, en beïnvloeden alles, van het energiemetabolisme tot de geestelijke gezondheid. Voor vrouwen, bij verschijnselen van PMS en tijdens de zwangerschap, is het garanderen van een adequate inname van vitamine B van het grootste belang voor een optimale gezondheid en welzijn. Dat lichten we in dit blog uitgebreid toe,

Vitamine B is een groep van acht verschillende vitamines, elk met zijn eigen unieke functies en voordelen. Ze worden gewoonlijk de B-complex vitamines genoemd. 

 • Thiamine (vitamine B1): Essentieel voor het energiemetabolisme en een goede zenuwfunctie.
 • Riboflavine (vitamine B2): Belangrijk voor de energieproductie, de gezondheid van het gezichtsvermogen en het onderhoud van je huid.
 • Niacine (vitamine B3): Speelt een sleutelrol in de stofwisseling en ondersteunt de gezondheid van de huid, zenuwen en spijsvertering.
 • Pantotheenzuur (vitamine B5): essentieel bij de verbranding van eiwitten, koolhydraten en vetten.
 • Pyridoxine (vitamine B6): Betrokken bij het aminozuurmetabolisme, speelt een rol bij de  neurotransmitters en de vorming van rode bloedcellen.
 • Biotine (vitamine B7): Essentieel voor gezond haar, huid en nagels.
 • Foliumzuur (vitamine B11): essentieel voor de DNA-synthese, de vorming van rode bloedcellen en de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap.
 • Cobalamine (vitamine B12): Noodzakelijk voor de zenuwfunctie, DNA-synthese en vorming van rode bloedcellen.

Wat is het belang van vitamine B?

De B-vitamines spelen een groot aantal rollen bij het behouden van de algehele gezondheid en welzijn. Van het ondersteunen van de energieproductie tot het helpen bij de synthese van essentiële moleculen zoals DNA en neurotransmitters: deze vitamines zijn onmisbaar voor talloze fysiologische processen. B-vitamines activeren dus de natuurlijke energie in ons lichaam en zijn essentiële vitamines, dat houdt in dat we maar een kleine hoeveelheid kunnen opslaan en we B-vitamines uit onze voeding moeten halen.

Vitamine B is essentieel voor de gezondheid van vrouwen!

Voor vrouwen wordt vitamine B nog belangrijker vanwege de impact ervan op de voortplanting, vruchtbaarheid,, zwangerschap en menstruatie. Tijdens de zwangerschap is een adequate inname van foliumzuur vooral van cruciaal belang om neurale buisdefecten bij de foetus te voorkomen. Je kunt hier meer lezen over het belang van foliumzuur.  Bovendien ondersteunen B-vitamines zoals B6 en B12 een gezonde hormoonbalans en kunnen ze de verschijnselen van het premenstrueel syndroom (PMS) en menstruatiekrampen verlichten (Dit wil toch elke vrouw weten!?). 

Hoe herken ik een vitamine B-tekort? Dit zijn de symptomen!

Een tekort aan een van de B-vitamines kan tot een reeks symptomen leiden, die zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid negatief beïnvloeden. We belichten de veelvoorkomende symptomen van vitamine B-tekort. 

Vermoeidheid en zwakte 

B-vitamines spelen een centrale rol in het energiemetabolisme, en hun tekort kan resulteren in een laag energieniveau, vermoeidheid of hoofdpijn. 

Stemmingswisselingen

Onvoldoende inname van B-vitamines, met name vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur (vitamine B11), kan bijdragen aan depressie, angstgevoelens en prikkelbaarheid. In dit blog geven we suggesties.. 

Huidproblemen

Een tekort aan biotine kan leiden tot een droge, jeukende huid, haaruitval en broze nagels. SUPS heeft biotine (+ het populaire collageen!) verwerkt in een geweldige Beauty Elixir: SKIN

Spijsverteringsproblemen

Tekorten aan B-vitamines zoals B1 en B3 kunnen spijsverteringsstoornissen veroorzaken, waaronder misselijkheid, diarree en constipatie.

Neurologische symptomen

Vitamine B12-tekort kan leiden tot zenuwbeschadiging, wat kan leiden tot tintelingen in handen en voeten, duizeligheid en geheugenproblemen zoals vergeetachtigheid en je verward voelen. Ben je erg gevoelig, geïrriteerd en is je lontje duidelijk korter? Je hebt vitamine B12 ook nodig bij de aanmaak van de gelukshormonen serotonine en dopamine. De goed opneembare B12 vitamine methylcobalamine heeft SUPS verwerkt in de multi RISE + prenatale multi MOM TO BE!

Bloedarmoede

Onvoldoende inname van B-vitamines, vooral B12 en foliumzuur, kan leiden tot bloedarmoede, gekenmerkt door vergrote rode bloedcellen en vermoeidheid.

De voordelen van vitamine B voor vrouwen

Optimale reproductieve gezondheid van de vrouw

B-vitamines spelen een cruciale rol in de hormoonbalans, vruchtbaarheid en ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap.

Verminderde PMS verschijnselen

Het is aangetoond dat vitamine B6 de verschijnselen van PMS verlicht, waaronder stemmingswisselingen, een opgeblazen gevoel en het ervaren van gevoelige borsten. B6 is dan ook heel bewust toegevoegd in onze bestseller BALANCE voor hormoonondersteuning!

Foliumzuur in de zwangerschap

Een adequate inname van foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap kan het risico op neurale buisdefecten en andere geboorteafwijkingen aanzienlijk verminderen. 

Verbeterd energieniveau

B-vitamines zijn essentieel voor het omzetten van voedsel in energie en ondersteunen de algehele vitaliteit en uithoudingsvermogen.

Verbeterd mentaal welzijn

Verschillende B-vitamines, zoals B6, B12 en foliumzuur, zijn betrokken bij de synthese van neurotransmitters (onze happy hormones!), waardoor je een positieve stemming en mentale helderheid ervaart.

Welke natuurlijke voedingsbronnen zijn rijk aan vitamine B? Een lijst met 8 B-vitamines.

 1. Zalm zit boordevol B-vitamines zoals B3, B6, B12 en biotine en ondersteunt het energiemetabolisme, de gezondheid van de hersenen en een stralende huid.
 2. Spinazie levert foliumzuur, B2 en B6, ter ondersteuning van de gezondheid van het hart, de productie van rode bloedcellen en het energieniveau.
 3. Eieren: Het perfecte pakket van de natuur, eieren bevatten B2, B5, B6, B12 en biotine, waardoor de spiergroei, de zenuwfunctie en gezond haar en nagels worden bevorderd.
 4. Peulvruchten zoals bonen en linzen zijn rijk aan B-vitamines, waaronder foliumzuur, B1, B2 en B6, en ondersteunen de spijsvertering, energieproductie en stemming. 
 5. Zonnebloempitten zitten boordevol B-vitamines zoals B1, B5 en B6, verhogen de energie, ondersteunen de gezondheid van de bijnieren en behouden een gezonde huid.
 6. Avocado is een bron van vitamine B, zoals B5, B6 en foliumzuur en avocado helpt bij de hormoonbalans, de ontwikkeling van de foetus en gezond ouder worden.
 7. Quinoa, een compleet eiwit, levert B-vitamines zoals B1, B2, B3 en B6, ter ondersteuning van spierherstel, spijsvertering en cognitieve functie.
 8. Griekse yoghurt is rijk aan B2, B5 en B12 ondersteunt Griekse yoghurt de darmgezondheid, het metabolisme en de immuunfunctie.

In deze SUPS hebben wij vitamine B verwerkt!

Vitamine B is een krachtpatser van voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor de gezondheid van vrouwen in elke levensfase. Van het ondersteunen van de reproductieve gezondheid, zoals onze vruchtbaarheid, hormoonbalans en regulatie van een gezonde menstruatiecyclus, tot het verbeteren van het energieniveau en het humeur. B-vitamines spelen een veelzijdige rol in het welzijn! Door prioriteit te geven aan een dieet dat rijk is aan de 8 verschillende B-vitamines via onbewerkte voedingsmiddelen zoals bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden en verrijkte granen en supplementen zoals RISE, BALANCE, MOM TO BE of SKIN met bioactieve en direct goed opneembare B-vitamines kun je als vrouw ervoor zorgen dat je aan je voedingsbehoeften voldoet. Door het belang van vitamine B te begrijpen, kun je bewuste keuzes maken over je gezondheid. 

Met de female bestseller + SKIN van SUPS krijg jij de juiste B-vitamines én méér binnen! 

Gezondheid en schoonheid van binnenuit: selfcare is een geschenk voor jezelf! 

Trending Products

0
Toevoegen aan vergelijken
Sea Moss Gel – Mango – 395 ml – Saint Lucia – Laboratorium Getest – Dr. Sebi geïnspireerd – Rijk aan Vitaminen & Mineralen
0
Toevoegen aan vergelijken
27.95
0
Toevoegen aan vergelijken
Zwangerschap Multivitamine Gummies – Met Foliumzuur, Omega 3 vetzuren, Zink en andere belangrijke vitamines en mineralen – 120 natuurlijke gummies voor 2 maanden – Met Bessensmaak – Van WeightWorld
0
Toevoegen aan vergelijken
19.99
0
Toevoegen aan vergelijken
Seamoss Gold Raw – Wildcrafted Sea Moss, St. Lucia, superfood, duurzaam, veganistisch, biologisch en boordevol natuurlijke vitaminen en mineralen. (Gold, 80 gram)
0
Toevoegen aan vergelijken
29.79
0
Toevoegen aan vergelijken
Vruchtbaarheidsgummies – Vruchtbaarheidssupplementen voor vrouwen die proberen zwanger te worden – 25 essentiële vitamines en mineralen en plantaardige ingrediënten plus foliumzuur – veganistisch – glutenvrij – door Novomins
0
Toevoegen aan vergelijken
17.10
0
Toevoegen aan vergelijken
Sea Moss Gel – 395 ml – Golden – Saint Lucia – Laboratorium Getest – Dr. Sebi geïnspireerd – Rijk aan Vitaminen & Mineralen
0
Toevoegen aan vergelijken
27.95
0
Toevoegen aan vergelijken
BioTechUSA Neuro, Voedingssupplement capsules met plantenextracten, vitaminen en mineralen, 60 capsules
0
Toevoegen aan vergelijken
15.90
0
Toevoegen aan vergelijken
AREDS2 VISION DEFENDER AMD-oogsupplement: luteïne, zeaxanthine, zink, vitamine E – AREDS 2-oogvitaminen, mineralen, voedingsstoffen voor de ogen. (90 tabletten, 3 maanden levering) vegan oogsupplement. Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk
0
Toevoegen aan vergelijken
59.00
0
Toevoegen aan vergelijken
Multivitamine Gummies | 100 Gummies natuurlijke bramensmaak | Vitamine C, D, B12, E, A, B6, B5, foliumzuur, biotine, zink, jodium, choline | 12 vitaminen en mineralen | Vitamine Gummies | Veganistisch
0
Toevoegen aan vergelijken
13.90
0
Toevoegen aan vergelijken
Vitaliteit & welzijn voor moeders: 3-pack met elk 30 capsules – Multivitamine-complex voor energie, gezondheid van de huid en hormonenbalans – antioxidanten, mineralen – ALL IN ONE BUNDLE – MOM PLAN
0
Toevoegen aan vergelijken
60.80
0
Toevoegen aan vergelijken
500g – Stuifmeel uit EU – 100% natuurlijk. Afvalvrij bijenpollen Stuifmeel is een bron van eiwitten, aminozuren, lipiden, vitamines en mineralen.
0
Toevoegen aan vergelijken
17.25
.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

SupplementenDirect.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart