Unlock Your Potential with Premium Supplements from SupplementenDirect

Dit is wat je moet weten over collageen! • SUPS

Collageen is een heel belangrijke bouwsteen in ons hele lichaam en verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en jeugdigheid van onze huid. Collageen bestaat uit 18 verschillende aminozuren die de weefsels van onze huid, kraakbeen en pezen verbinden en verstevigen. Collageen kun je aanvullen met rundercollageen, viscollageen of vegetarisch collageen. Het is een dierlijk product, een plantaardige bron bestaat eigenlijk niet. Een vegetarisch collageen wordt artificieel samengesteld via bacteriën en gisten. Vis collageen is de puurste vorm en wordt beschouwd als een zeer goed collageen supplement. 

Vanaf ons 25e jaar neemt de hoeveelheid en de productie van collageen jaarlijks af en vanaf de menopauze, rond ons 50e, maakt ons lichaam vrijwel geen collageen meer aan. Andere factoren die invloed hebben op de afname van onze collageen voorraad zijn stress, hoge suikerinname, UV-straling, roken, ziekte en het gebruik van cafeïne en alcohol. Door collageen toe te voegen aan je dagelijkse routine kun je de stevigheid van je huid bevorderen en rimpels verminderen of verzachten. Een prachtige en volle huid is haalbaar voor elke vrouw!

De aminozuren in collageen hebben nog tal van andere voordelen voor onze gezondheid. Zo ondersteunt collageen ook de gezondheid van onze gewrichten, het vermindert gewrichtspijnen en helpt spieren na inspanning te herstellen. De schoonheid van haren en nagels krijgt een enorme boost, collageen helpt haren en nagels van binnenuit sterker te maken!

Speciale voordelen van collageen voor vrouwen

Hoewel collageen gunstig is voor zowel mannen als vrouwen, kunnen vrouwen enkele unieke voordelen ervaren vanwege hun specifieke gezondheidsproblemen en fysiologische veranderingen.

Collageen bevat aminozuren zoals glycine en proline, die betrokken zijn bij de hormoonproductie en -regulatie. Het handhaven van voldoende collageenniveaus kan het hormonale evenwicht helpen ondersteunen, vooral tijdens perioden van hormonale schommelingen zoals menstruatie, zwangerschap en menopauze.

Vrouwen hebben de neiging om met de leeftijd een snellere daling van het collageengehalte te ervaren in vergelijking met mannen. Het aanvullen met collageen kan deze achteruitgang helpen compenseren, waardoor de elasticiteit van de huid behouden blijft en de verschijning van rimpels en fijne lijntjes wordt geminimaliseerd.

 • Gezondheid van haren en nagels

Veel vrouwen worstelen met broze nagels en dunner wordend haar, vooral tijdens hormonale veranderingen of als gevolg van factoren zoals stress of voedingstekorten. Collageensuppletie kan haar en nagels versterken, waardoor de groei en veerkracht worden bevorderd.

Vrouwen lopen een hoger risico op het ontwikkelen van osteoporose dan mannen, vooral na de menopauze. Collageen ondersteunt de gezondheid van de botten door de botdichtheid en sterkte te verbeteren, waardoor het risico op fracturen wordt verminderd.

We noemen de symptomen

Naarmate we dus ouder worden, neemt de productie van collageen af. Dat kan leiden tot verschillende zichtbare tekenen van huidveroudering of andere klachten. We noemen de symptomen die duiden op het verlies van collageen, wat zowel het uiterlijk als de algehele gezondheid beïnvloedt.

Symptomen van collageenverlies in de huid

 • Rimpels, fijne lijntjes en diepere rimpels rond de ogen, mond en voorhoofd.
 • Verslapping van de huid
 • Dunnere huid
 • Doffe teint en minder stralende huid.
 • Droogheid en dehydratatie

 Nog meer symptomen die wijzen op een tekort aan collageen 

 • Broze en slecht groeiende nagels
 • Pijnlijke en/of gevoelige gewrichten
 • Gevoelige darmen
 • Terugtrekkend tandvlees

Kies voor vloeibaar, gehydrolyseerd vis collageen! Gehydrolyseerd collageen is afgebroken tot kleinere peptiden, de vezels van de eiwitten zijn opgeknipt. Dit zorgt ervoor dat het biologisch zeer goed opneembaar is. De biologische beschikbaarheid geeft de mate van transport en opneembaarheid in de bloedbaan aan. Gehydrolyseerd viscollageen wordt zelfs efficiënter opgenomen dan andere soorten. Een vloeibaar collageen heeft nauwelijks verwerking nodig en kan daardoor makkelijk door het spijsverteringsstelsel worden opgenomen, wat resulteert in een efficiënte opname van de collageen peptiden in ons bloed. Omdat collageen een lichaamseigen stof is, kent het ook geen bijwerkingen.

De biologische opneembaarheid van vloeibaar én gehydrolyseerd collageen (1), (2),(3) is echt ultiem waardoor het resultaat klinisch bewezen snel zichtbaar is!

SKIN Beauty Elixir van SUPS bevat gehydrolyseerd, vloeibaar collageen!

Deze vijf voedingsmiddelen zijn onmisbaar om collageen aan te vullen!

1. Bottenbouillon Een van de rijkste bronnen van collageen, bottenbouillon, wordt gemaakt door dierlijke botten (zoals kip, rundvlees of vis) te laten sudderen met water en groenten. Terwijl de botten koken, komt collageen vrij in de bouillon, wat resulteert in een gelatineuze vloeistof die boordevol collageen en andere voedingsstoffen zit. Kook kippenpoten in water met verse kruiden en groenten. Laat het minimaal 4 uren zachtjes koken voor een voedzame bouillon die rijk is aan collageen en mineralen die gunstig zijn voor je huid, gewrichten en immuniteit. 

2. Zalm Vis, vooral in het wild gevangen zalm, is rijk aan collageen, vooral in de huid en botten. Het regelmatig eten van zalm kan zorgen voor een aanzienlijke boost aan collageen.

3. Eiwit Eiwitten bevatten een eiwit dat proline wordt genoemd en dat een belangrijk onderdeel is van collageen. Hoewel eiwitten zelf geen collageen bevatten, leveren ze de bouwstenen die nodig zijn voor de collageensynthese in het lichaam.

4. Bessen Bessen zoals bosbessen en bramen zijn rijk aan vitamine C, dat een cruciale rol speelt bij de productie van collageen. Het opnemen van een verscheidenheid aan bessen in uw dieet kan de collageensynthese helpen ondersteunen en de gezondheid van de huid bevorderen.

5. Bladgroenten Donkere bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en snijbiet zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen die de productie van collageen en de algehele gezondheid van de huid ondersteunen. Ze zijn bijzonder rijk aan vitamine C, wat essentieel is voor de collageensynthese.

SKIN Beauty Elixir: hét collageen supplement voor een stralende en gehydrateerde huid!

We verlangen allemaal naar een stralende en gezonde huid, nietwaar! Een collageen supplement is zonder twijfel onmisbaar voor een prachtig gehydrateerde en jeugdig uitziende huid. SUPS heeft SKIN Beauty Elixir verrijkt met de beauty ingrediënten collageen, hyaluronzuur, silicium, vitamine C en biotine! 

Neem SKIN Beauty Elixir op in jouw beauty ritueel!

Trending Products

0
Toevoegen aan vergelijken
Sea Moss Gel – Mango – 395 ml – Saint Lucia – Laboratorium Getest – Dr. Sebi geïnspireerd – Rijk aan Vitaminen & Mineralen
0
Toevoegen aan vergelijken
27.95
0
Toevoegen aan vergelijken
Zwangerschap Multivitamine Gummies – Met Foliumzuur, Omega 3 vetzuren, Zink en andere belangrijke vitamines en mineralen – 120 natuurlijke gummies voor 2 maanden – Met Bessensmaak – Van WeightWorld
0
Toevoegen aan vergelijken
19.99
0
Toevoegen aan vergelijken
Seamoss Gold Raw – Wildcrafted Sea Moss, St. Lucia, superfood, duurzaam, veganistisch, biologisch en boordevol natuurlijke vitaminen en mineralen. (Gold, 80 gram)
0
Toevoegen aan vergelijken
29.79
0
Toevoegen aan vergelijken
Vruchtbaarheidsgummies – Vruchtbaarheidssupplementen voor vrouwen die proberen zwanger te worden – 25 essentiële vitamines en mineralen en plantaardige ingrediënten plus foliumzuur – veganistisch – glutenvrij – door Novomins
0
Toevoegen aan vergelijken
17.10
0
Toevoegen aan vergelijken
Sea Moss Gel – 395 ml – Golden – Saint Lucia – Laboratorium Getest – Dr. Sebi geïnspireerd – Rijk aan Vitaminen & Mineralen
0
Toevoegen aan vergelijken
27.95
0
Toevoegen aan vergelijken
BioTechUSA Neuro, Voedingssupplement capsules met plantenextracten, vitaminen en mineralen, 60 capsules
0
Toevoegen aan vergelijken
15.90
0
Toevoegen aan vergelijken
AREDS2 VISION DEFENDER AMD-oogsupplement: luteïne, zeaxanthine, zink, vitamine E – AREDS 2-oogvitaminen, mineralen, voedingsstoffen voor de ogen. (90 tabletten, 3 maanden levering) vegan oogsupplement. Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk
0
Toevoegen aan vergelijken
59.00
0
Toevoegen aan vergelijken
Multivitamine Gummies | 100 Gummies natuurlijke bramensmaak | Vitamine C, D, B12, E, A, B6, B5, foliumzuur, biotine, zink, jodium, choline | 12 vitaminen en mineralen | Vitamine Gummies | Veganistisch
0
Toevoegen aan vergelijken
13.90
0
Toevoegen aan vergelijken
Vitaliteit & welzijn voor moeders: 3-pack met elk 30 capsules – Multivitamine-complex voor energie, gezondheid van de huid en hormonenbalans – antioxidanten, mineralen – ALL IN ONE BUNDLE – MOM PLAN
0
Toevoegen aan vergelijken
60.80
0
Toevoegen aan vergelijken
500g – Stuifmeel uit EU – 100% natuurlijk. Afvalvrij bijenpollen Stuifmeel is een bron van eiwitten, aminozuren, lipiden, vitamines en mineralen.
0
Toevoegen aan vergelijken
17.25
.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

SupplementenDirect.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart