Navigatie opties
Prijs/st.
  • van
    Tot

Mineralen

Mineralen zijn stoffen die net als vitamines in eten en drinken voorkomen. Ieder lichaam heeft mineralen nodig om gezond te blijven. Je krijgt de meeste mineralen via een normaal voedingspatroon binnen. Er zijn echter situaties, waarin het lichaam via voedingssupplementen extra mineralen of spoorelementen nodig heeft. Bijvoorbeeld als er behoeft is aan extra calcium, magnesium of zink. Deze supplementen zijn beschikbaar in het aanbod van Supplementendirect. Elk van de mineralen zorgt weer voor een andere werking in het lichaam. Het is hierbij belangrijk om te weten dat mineralen uit voedingssupplementen doorgaans eenvoudiger in het lichaam opgenomen worden dan mineralen uit voeding.

Calcium

Calcium is een van de supplementen in het aanbod van Supplementendirect. Dit is een van de mineralen die belangrijk is om botten en het gebit goed te onderhouden. Bovendien zorgt de inname van calcium ervoor dat botontkalking op latere leeftijd wordt tegengegaan. Verder is het zo dat dit een van de voedingssupplement is die een positieve invloed hebben op spieren en zenuwen, maar ook op transport van overige mineralen in het lichaam. Wie weinig zuivelproducten tot zich neemt, kan te maken krijgen met een tekort aan calcium. In dat geval kan aangeraden worden om het als supplement te nemen.

Magnesium

Het lichaam heeft magnesium nodig om spieren te vormen. Daarnaast is het mineraal van invloed bij het overdragen van zenuwprikkels en op de goede werking van spieren. Magnesium komt in meerdere soorten voedingsmiddelen voor. Bijvoorbeeld in volkorenbrood en in overige volkoren graanproducten. De stof is tevens te vinden in groenten, noten en melk. Bij een magnesiumtekort kunnen zich verschillende symptomen voordoen. Bijvoorbeeld spierkrampen, maar ook vermoeidheid, lusteloosheid en in extreme gevallen zelfs tot hartritmestoornissen leiden. Het is een van de mineralen die Supplementendirect in de vorm van voedingssupplementen beschikbaar heeft.

Zink

Zink valt niet volledig onder de noemer van mineralen, want het betreft hier een spoorelement. Zink is betrokken bij de stofwisseling en belangrijk voor de groei en ontwikkeling van weefsel, maar ook voor de opbouw van eiwitten. Het spoorelement komt maar in beperkte hoeveelheden voor in voedsel als schaal- en schelpdieren, maar ook in vlees, kaas, noten en graanproducten. Daarnaast is er tevens een positieve invloed op het afweer- en immuunsysteem. Er kan een tekort optreden aan zink en dat is onder meer te merken aan de volgende symptomen. Bijvoorbeeld anders ruiken en anders proeven, maar ook aan een verminderde afweer tegen infecties. Daarnaast kunnen er afwijkingen aan de huid en slijmvliezen optreden. Bij Supplementendirect is het mogelijk om zink te bestellen in de categorie met mineralen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein