Navigatie opties
Prijs/st.
  • van
    Tot

Eiwitten

Eiwitten zijn in verschillende soorten supplementen verkrijgbaar. Het gaat hier in het aanbod om kwaliteit supplementen met eiwitten die in de behoefte van sporters voorzien. De behoefte aan eiwit is bij sporters namelijk groter dan bij personen die niet aan sport doen. Een normale en evenwichtige voeding met gezonde producten vormt uiteraard de basis van de levensstijl van de sporters. Extra eiwitten in de vorm van supplementen vormen daar echter een uitstekende aanvulling op als je een fanatieke sporter bent. De supplementen bevatten proteïnen die uit aminozuren en polymere ketens bestaan. De eiwitten hebben verschillende functies, zoals het in stand houden van dynamische structuren en het katalyseren van chemische reacties die door enzymen gevormd worden. Deze enzymen zorgen voor de stofwisseling en zet daarbij de voedingsstoffen om in energie en bouwstoffen.

Belang van supplementen met eiwitten voor krachtsporters en duursporters

Per kilo lichaamsgewicht heeft een volwassen persoon ongeveer 0,8 gram eiwit nodig. Deze eiwitten kunnen uit een normaal voedingspatroon gehaald worden. Voor krachtsporters en duursporters geldt echter dat er meer eiwitten nodig zijn. Bij dit type sporters zijn extra eiwitten voor de ontwikkeling van spierkracht namelijk belangrijk. Bijvoorbeeld als het gaat om krachtsporten in de vorm van gewichtheffen, bodybuilding en kogelstoten. Bij andere sporten kun je denken aan schaatsen, zwemmen, boksen, skiën en sprinten. Voor duursporters geldt het advies om 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen per dag. Krachtsporters hebben per dag nog meer eiwitten nodig, namelijk 1,7 tot 1,8 gram per kilo aan lichaamsgewicht. Dat is aanzienlijk meer dan volwassenen nodig hebben die niet aan duursport of krachtsport doen.

Supplementen met eiwitten

Er kan in de extra eiwitbehoefte worden voorzien door kwaliteit supplementen aan te schaffen bij Supplementdirect. Wij bieden onder meer verschillende soorten Whey aan. Dit is een populair supplement in de vorm van poeder dat gecombineerd met vocht als shake kan worden gedronken. Naast speciale producten van Whey voor sporters zijn er tevens supplementen beschikbaar die een ander doel dienen. Bijvoorbeeld om in gewicht aan te komen als dat door middel van regulier voedsel met eitwitten minder snel zoden aan de dijk zet. In het aanbod met supplementen zijn er ook snelle snacks verkrijgbaar die rijk zijn aan eiwitten. Het gaat hier om de proteïne repen in verschillende smaken. Bijvoorbeeld met de smaak van een Bounty, Mars of Snickers. Aan deze repen zijn extra eiwitten toegevoegd om op een snelle en gemakkelijke manier in extra eiwitbehoefte te voorzien.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein